Matrixmethode

Wat is de Matrixmethode?

De MatriXmethode is ontwikkeld door Ingrid Stoop.
Iedereen heeft zijn individuele strategieën om positieve en negatieve ervaringen in zijn leven te onthouden. Dit doe je met al jouw zintuigen; zien, horen, voelen en denken.
 

Maar wat als je NU last hebt van een negatieve ervaring uit het verleden? Of bang bent voor iets wat in de toekomst nog komen gaat, maar wat NU al wel effect op je heeft? Dit kan invloed hebben op je gedrag of kan leiden tot lichamelijke en/of mentale klachten.

Een Matrixcoach kan je begeleiden om de beleving van een ervaring of een probleem aan te pakken. Door de vragen die de matrixcoach stelt, vervang je het effect van deze ervaring, waardoor deze zijn lading verliest. 
De kracht van de Matrixmethode is dat de coach inhoudelijk niets hoeft te weten van jouw ervaring of probleem. Er worden handvatten geboden, die jou in staat stellen om (toekomstige) belevingen te neutraliseren.


Behalve dat de Matrixmethode zich richt op het oplossen van angsten, psychosomatische klachten en emotionele problemen, richt het zich ook op leerproblemen en volle hoofden.
Van jongs af aan leert iedereen een heleboel. De informatie die je wilt onthouden, onthoudt iedereen op een zelf bedachte manier; een individuele leerstrategie. Dit kan betrekking hebben op alles wat je leert op school of op het werk, maar ook dingen uit het dagelijkse leven.
Maar wat als individuele strategie niet handig blijkt te zijn? Dat alle informatie door je hoofd zweeft en je het niet makkelijk terug kan vinden als dat nodig is? Of dat je de lesstof (bijvoorbeeld de tafels of het alfabet) maar niet geautomatiseerd kunt opnemen?
Met behulp van een Matrixcoach leer je hoe te leren; van een onhandige naar een handige leerstrategie!

Een hoofd kan ook als vol ervaren worden, wat kan zorgen voor problemen in het dagelijks leven. Denk hierbij aan alle dingen die je wilt onthouden, to-do lijstjes, herinneringen, emoties en allerlei andere zaken die je bezig kunnen houden (dit kan voor zowel jong als oud gelden). 
Een Matrixcoach begeleidt je bij het opruimen van je hoofd. Want in een opgeruimd hoofd ervaar je rust, ontstaat er ruimte en is alles wat je wilt onthouden makkelijker terug te vinden!

Voor wie is de Matrixmethode?

De Matrixmethode is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen, met een hulpvraag die te maken heeft met:

- Leerproblemen
- Een vol en druk hoofd
- Gedragsproblemen, waaronder AD(H)D
- Enkelvoudige angsten (bijvoorbeeld angst voor dieren, tandartsangst, rijangst, etc.)
- Angst voor toekomstige (negatieve) situaties
- Onverwerkte emoties
- Trauma, PTSS, fobie, burn-out
- Gebrek aan zelfvertrouwen
- Moeite met automatiseren
- Faalangst of andere mentale problemen- Psychosomatische klachten

Het gaat om kortdurende coaching van 1 tot 6 sessies.

Bij coaching van kinderen nodig ik een of beide ouders uit om aanwezig te zijn. Op deze wijze leer je ook als ouder hoe de methode werkt en kun je samen met je kind het geleerde toepassen.

 `jouw brein, jouw beleving, jouw oplossing`

Ingrid Stoop

Meer informatie:

Meer informatie vindt u op www.matrixmethodeinstituut.nl

Diverse onderzoeken naar de effectiviteit van de Matrixmethode: 
http://matrixmethodeinstituut.nl/Hoe-werkt-de-MatriXmethode/onderzoek-matriXmethode

Twijfel je of de Matrixmethode iets voor jou is? Neem gerust contact met me op!